Grekisk Olivolja: En Smakresa till Medelhavet

Grekisk Olivolja: Naturens Guld från Antikens Hemland

Grekisk olivolja

Välkommen till Delihem, din guide till smakupplevelser från hela världen! Idag tar vi dig med på en resa till det soliga Medelhavet och utforskar den ädla världen av grekisk olivolja. Med sina rika smaker, hälsosamma egenskaper och anrika historia är grekisk olivolja en skatt som har förgyllt matbord i generationer.

Hälsosamma Fördelar med Grekisk Olivolja

Grekisk olivolja är inte bara en utsökt smaksättare utan också en källa till välgörande hälsofördelar. Här är några anledningar att inkludera denna flytande guld i din kost:

 1. Hjärtvänlig: Grekisk olivolja är rik på enkelomättade fetter, vilket har visat sig minska risken för hjärtsjukdomar. Dess antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper ger extra skydd för ditt hjärta.
 2. Antioxidantboost: De naturliga antioxidanterna i olivolja, såsom polyfenoler och vitamin E, hjälper till att bekämpa fria radikaler och stärka ditt immunsystem.
 3. Hälsosam hud och hår: Applicera grekisk olivolja på huden för att återfukta och skydda. Dess näringsämnen ger glansigt hår och en strålande hy.
 4. Matsmältning och vikt: Olivolja underlättar matsmältningen och kan hjälpa till att reglera aptiten. Dessutom ger den en känsla av mättnad.

Smakupplevelsen: Från Olivlund till Ditt Kök

Våra grekiska olivoljor är handplockade från solmogna olivträd i de frodiga regionerna i Grekland. Här är några av våra favoriter:

 1. Kalamata: Denna olivolja är känd för sin fruktiga smak med en lätt pepprighet. Perfekt för sallader, marinader och doppning av nybakat bröd.
 2. Koroneiki: Med sin intensiva smakprofil är Koroneiki-olivoljan idealisk för att lyfta fram smakerna i grillade grönsaker och fisk.
 3. Extra jungfruolivolja: Vår extra jungfruolivolja är pressad från de första oliverna på säsongen och har en fyllig smak med toner av gröna äpplen och nyslagen gräs. Använd den i dina favoriträtter eller som dopp till nybakat bröd.

Delihems Rekommendation: Olivolja och Vinäger

För en komplett smakupplevelse, kombinera vår grekiska olivolja med våra exklusiva vinäger från Delihem Vinäger-kollektion. Skapa dina egna dressingar, marinader och såser med dessa högkvalitativa produkter.

Kallpressad Olivolja

Kallpressad Olivolja: Naturens Renhet i Varje Droppe

Välkommen tillbaka till Delihem, där vi fortsätter vår smakresa genom Medelhavets kulinariska skatter. Denna gång sätter vi fokus på den ädla “olivolja kallpressad” – en gyllene elixir som bär på tradition, hälsa och en unik smakprofil.

Kallpressad Olivolja: Vad Betyder Det?

Kallpressad olivolja är resultatet av en skonsam process där oliverna pressas vid låga temperaturer, vanligtvis under 27°C. Denna metod bevarar olivernas naturliga smak, näringsämnen och antioxidanter. Här är några anledningar att välja kallpressad olivolja:

 1. Renhet: Kallpressad olivolja är ren och oförstörd. Den har inte utsatts för kemiska lösningsmedel eller höga temperaturer som kan påverka dess kvalitet.
 2. Smak: Den milda och fruktiga smaken av kallpressad olivolja gör den till ett utmärkt val för sallader, marinader och doppning av bröd.
 3. Hälsa: Kallpressad olivolja är rik på antioxidanter, inklusive vitamin E och polyfenoler. Dessa hjälper till att skydda din kropp från fria radikaler och inflammation.

Delihems Utvalda Kallpressade Olivoljor

Vi är stolta över att erbjuda ett handplockat sortiment av kallpressad olivolja från Grekland, Spanien och Italien. Här är några av våra favoriter:

 1. Kretensisk Kallpressad Olivolja: Från den soliga ön Kreta kommer denna olivolja med en balanserad smak av gröna äpplen, örter och en mild pepprighet. Perfekt för att lyfta fram smakerna i dina favoriträtter.
 2. Andalusisk Kallpressad Olivolja: Från de soliga olivlundarna i Andalusien, Spanien, kommer denna olivolja med en fruktig smak och en touch av nyslagen gräs. Använd den i sallader eller som dopp till nybakat bröd.
 3. Toskansk Kallpressad Olivolja: Den italienska Toskana-regionen är känd för sina olivträd. Vår toskanska kallpressade olivolja har en intensiv smak med toner av artiskocka och mandel. Perfekt för att ge dina pastarätter och grillade grönsaker en extra dimension.

Delihems Rekommendation: Olivolja och Vinäger

För en komplett smakupplevelse, kombinera vår kallpressade olivolja med våra exklusiva vinäger från Delihem Vinäger-kollektion. Skapa dina egna dressingar, marinader och såser med dessa högkvalitativa produkter.

Grekisk olivolja 5 liter

Grekisk Olivolja 5 Liter: En Skatt från Medelhavet i Storformat

Välkommen tillbaka till Delihem, där vi fortsätter vår smakresa genom olivlundarna i Grekland. Denna gång sätter vi fokus på grekisk olivolja i 5 liters förpackningar, en generös portion av flytande guld som kommer att förhöja dina matupplevelser.

Varför Välja Grekisk Olivolja i 5 Liter?

 1. Ekonomiskt och Praktiskt: För dig som älskar att laga mat, är en 5 liters dunk med grekisk olivolja ett smart val. Den räcker länge och ger dig friheten att experimentera i köket utan att oroa dig för att oljan tar slut.
 2. Professionell Användning: Restauranger, caféer och cateringföretag kan dra nytta av den stora förpackningen. Den är idealisk för professionell matlagning och ger kockarna möjlighet att skapa fantastiska rätter med äkta grekisk smak.
 3. Hälsosam Livsstil: Grekisk olivolja är inte bara en smaksensation utan också en hälsosam ingrediens. Den är rik på antioxidanter, enkelomättade fetter och har dokumenterade hälsofördelar. Att ha en stor mängd till hands gör det enklare att inkludera den i din dagliga kost.

Våra Utvalda Grekiska Olivoljor i 5 Liter

Latzimas Ekologisk Extra Jungfruolivolja

 • Ursprung: Peloponnesos, Grekland.
 • Olivsort: Koroneiki och Manaki.
 • Extraktion: Kallpressad (<27°C) inom 12 timmar efter skörd.
 • Surhet: <0,8%.
 • Smakprofil: Balanserad och mild med en ton av nyklippt gräs.
 • Användning: Perfekt för matlagning, bröd och sallader.

ELLADA520 Extra Jungfruolivolja

 • Ursprung: Lokrida, Grekland.
 • Olivsort: Koroneiki.
 • Extraktion: Kallpressad.
 • Surhet: <0,8%.
 • Näringsvärde per 100 g:
  • Energi: 3449 kJ / 824 kcal.
  • Fett: 91,6 g (varav mättat fett 11,9 g, enkelmättade 72,5 g, fleromättade 7,2 g).
  • Kolhydrater: 0 g.
  • Protein: 0 g.
  • Salt: 0 g.Grekisk Olivolja Kallpressad

Grekisk Olivolja Kallpressad: Tradition Möter Kvalitet

När vi utforskar konceptet med grekisk olivolja kallpressad, dyker vi ner i en värld där traditionella metoder möter modern kvalitet. Kallpressning är en urgammal teknik som grekiska olivodlare har förfinat genom århundraden för att producera olivolja av högsta kvalitet.

Kallpressad Olivolja: Greklands Flytande Arv

Kallpressad olivolja från Grekland är en produkt av kärlek och omsorg. Oliven skördas för hand och pressas varsamt för att bevara alla de naturliga smakerna och näringsämnena. Resultatet är en olivolja som är:

 • Ren och Autentisk: Utan någon upphettning bevaras oljans renhet, vilket ger en autentisk smakupplevelse.
 • Rik på Smak: Den kallpressade metoden låter oljans karaktäristiska smaker komma fram, från milda och fruktiga till kraftfulla och kryddiga toner.
 • Full av Näringsämnen: Kallpressad olivolja är en guldgruva av antioxidanter och hjärtvänliga fetter.

Delihems Utbud av Grekisk Kallpressad Olivolja

På Delihem är vi stolta över att erbjuda ett urval av grekisk kallpressad olivolja som representerar det bästa av vad Grekland har att erbjuda. Våra olivoljor är noggrant utvalda för att säkerställa att du får en produkt som är både hälsosam och utsökt.

Användningstips för Kallpressad Olivolja

Kallpressad olivolja är perfekt för:

 • Kalla Rätter: Använd den i sallader eller som en finish på färdiga rätter för att tillföra en extra dimension av smak.
 • Matlagning: Även om den är känslig för värme, kan kallpressad olivolja användas vid låg till medelhög temperatur för att ge en rik smak till dina rätter.
 • Hudvård: Den är även utmärkt för hudvård, tack vare dess näringsrika och återfuktande egenskaper.

Sammanfattning

Grekisk kallpressad olivolja är en hyllning till tradition och kvalitet. På Delihem erbjuder vi dig en smak av Grekland som kommer att förvandla ditt kök till en plats för kulinarisk upptäckt och njutning. Välj vår kallpressade olivolja för en genuin smakupplevelse som också gynnar din hälsa.

Upptäck vårt sortiment av grekisk kallpressad olivolja på Delihem och låt den bli en del av din matlagningsresa!

Facebook

Produkter