17 ingredienser
30 min
Underbart god variant på grekisk sallad med tillägg av pasta som gör den extra matig och mättande. Perfekt att ta med i matlådan eller på utflykten.
Dressing
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 0,5 dl grekisk yoghurt
- 1 knippe dill
- salt
- peppar
Sallad
- 400 g pasta
- 2 msk olivolja
- 2 gröna paprikor
- 1 gurka (stor)
- 250 g körsbärstomater
- 1 rödlök
- 1 burk kalamataoliver utan kärnor (à 370 g)
- 2 förp fetaost (à 150 g)
- 2 tsk torkad oregano
- 3 skivor surdegsbröd
Gör så här
- Sätt ugnen på grill ca 200 grader.
- Vispa ihop olivolja, vinäger och dijonsenap till dressingen. Hacka dillen fint (spara några vippor till servering) och vänd ned den med yoghurten. Salta och peppra och låt stå.
- Koka pastan al dente och låt den ånga av någon minut innan du blandar den med hälften av dressingen, ställ åt sidan och låt svalna.
- Tärna brödet och lägg i en ugnssäker form. Vänd runt med lite olivolja, salt och peppar. Rosta det gyllene i ugnen, rör runt då och då.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skär även gurkan i mindre bitar. Halvera tomaterna. Skala och skiva rödlöken mycket tunt. Dela oliverna.
- Vänd ner alla grönsaker i pastan och häll på resten av dressingen.
- Toppa med smulad feta, krutonger, torkad oregano och resten av dillen!